Gefeliciteerd met het kleintje van je naasten! Nu is het tijd om een kraamcadeau te kopen. Maar wat geef je eigenlijk aan de kersverse ouders en hun baby? En waar moet je op letten bij het kiezen van een geschikt kraamcadeau? In deze blogpost geven we je tips en inspiratie voor hippe kraamcadeaus die zowel praktisch als leuk zijn.

Denk praktisch

Voordat je op zoek gaat naar het perfecte kraamcadeau, is het belangrijk om praktisch te denken. Wat hebben de ouders en hun baby nodig? Een baby kan nooit genoeg rompertjes en slaapzakken hebben, maar denk ook aan hydrofiele luiers, spuugdoekjes en een fijne babyolie. Andere praktische cadeau-ideeën zijn een babyfoon, een draagzak of een luiertas.

Geef iets persoonlijks

Een persoonlijk kraamcadeau is altijd een goed idee. Zo kun je bijvoorbeeld een gepersonaliseerd geboortekaartje laten maken en deze inlijsten. Of geef een knuffelbeer met de naam van de baby erop geborduurd. Ook een sieraad met de naam of geboortedatum van de baby is een mooi en persoonlijk cadeau voor de kersverse moeder.

Kies voor duurzaam

Duurzame kraamcadeaus zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de baby. Kies bijvoorbeeld voor biologische katoenen rompertjes of een houten speelgoedauto. Ook kun je denken aan een herbruikbare luier of een herbruikbaar melkflesje.

Vergeet de ouders niet

Na de geboorte van een baby hebben de ouders vaak hun handen vol. Een cadeau dat speciaal voor de ouders is wordt dan ook zeker gewaardeerd! Geef bijvoorbeeld een cadeaubon voor een massage of een avondje uit. Of stel een leuk ontspanningspakket samen met kaarsen, badschuim en een goed boek.

Online bestellen

Het is tegenwoordig heel makkelijk om kraamcadeaus online te bestellen, zoals bij Hip&MamaBox. Je kunt het cadeau rechtstreeks naar de ontvanger sturen en vaak kun je ook nog een persoonlijke boodschap toevoegen. Maar als je het leuk vindt om iets zelf te maken, dan kun je bijvoorbeeld een zelfgemaakte knuffel of deken geven.

Hopelijk heb je met deze tips inspiratie opgedaan voor het kiezen van een leuk en praktisch kraamcadeau. Vergeet niet om persoonlijk te denken en iets te geven waar de ouders én de baby blij van worden. Of je nu kiest voor duurzame cadeaus, iets persoonlijks of een praktisch cadeau: het belangrijkste is dat je laat zien dat je aan ze denkt. En al die hippe kraamcadeaus kan je gewoon online bestellen!